Büyükşehir Klima Denetimlerinde Göz Açtırmıyor

featured

Şanlıurfa’da, yakıttan tasarruf etmek için sıcak havaya rağmen klima yerine kapıyı ve pencereyi açarak yolculuk yapan şehir içi bazı toplu taşıma otobüsleri, vatandaşların “Abi klimayı açar mısın” talebine “Klima Bozuk” bahanesine sığınıyor.

Son günlerde aratan şikayetler üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte bulunan özel halk otobüsleri ve belediye ait otobüslerde “klima” denetimi yaptı.

Klimalarını çalıştırmayan şehir içi toplu taşıma otobüslerini yakın takibe alan zabıta ekipleri, dört koldan yaptığı denetimlerde otobüslerin içine girerek şoförü klima konusunda uyardı, klimaların çalışıp çalışmadığını da kontrol ederek vatandaşların rahat ve konforlu bir ulaşım yapmasını sağladı. Klimalarını çalıştırmayan şehir içi toplu taşıma otobüslerine cezai işlem de uygulayan zabıta ekipleri otobüsteki vatandaşları, klimasını çalıştırmayan veya kurallara riayet etmeyen toplu taşıma aracının plaka ve tarih, saat bilgilerini ALO 153 iletişim merkezine ileterek gerekli işlemlerin araç içi kameralar tarafından tespitinin yapılıp gerekli işlemlerin başlatılacağı bilgisini verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada “Şehir içi özel halk otobüsleri ve belediyeye ait otobüslerde belirli aralıklarla klima denetimi gerçekleştiriyoruz. Klima çalıştırılmadığı tespit edilen toplu taşıma araçlarında yasal işlem uyguluyor, rahat ve konforlu bir ulaşım için kontrollerimizi tekrarlıyoruz. “denildi.

Büyükşehir Klima Denetimlerinde Göz Açtırmıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir