Kamuda Çift Maaş Devri Sona Eriyor!

featured

Kamu kurum ve kuruluşlarında çift maaş döneminin sonuna gelindi. Gelen son dakika bilgilerine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan teklif ile birlikte artık kamuda çift maaş alma döneminin sona erdirileceği bildirildi.

Kamuda bürokratlar, asıl işlerinin yanı sıra kamu bankaları ile kamu şirketlerinin yönetim kurullarında yer alarak çifte maaş alıyorlardı. Örnek vermek gerekirse bir bakan yardımcısı, aynı zamanda Türkcell yönetim kurulu üyeliğinde ya da Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğinde de yer alarak ciddi bir maaş geliri elde ediyhordu.Emekli 10, asgari ücretli 17 bin lira alıyorEmekliler 10 bin lira, asgari ücretliler ise 17 bin 2 lira ile geçinmeye çalışırken her geçen gün birçok yerde ortaya çıkan bu durum tepki topluyordu.
Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek harekete geçti ve bir torba kanun teklifi hazırladı. Hazırlanan torba kanun teklifine baktığımızda ikinci geli için bir limit belirlendiği öğrenildi.2. maaş devlete aktarılacakDiyelim ki bir kişi daire başkanlığı görevi yapıyor. Burada 110 bin lira maaş alan kişi ayda 98 bin 42 lira da huzur hakkı alıyor. Toplam gelir 208 bin liraya kadar çıkıyor. Aynı isim başka kurumda da görevlendirilirse bu görevlendirmeden herhangi bir maaş alamayacak. Bu maaş devlet kasasına aktarılacak.

Kamuda Çift Maaş Devri Sona Eriyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir