Yeni Evleneceklere Müjde ! 75 Bin TL Çeyiz Yardımı !

featured

Devlet bankaları, evlenecek gençleri ilgilendiren açıklama geldi. Gelen açıklamada devlet bankaları, evlenecek gençlere 75 bin liraya kadar çeyiz desteğinin verileceğini duyurdu. Peki çeyiz hesabı nasıl açılır?

Başvuru nasıl yapılacak? Destek ödemesi nasıl alınacak? Başvuru şartları nedir?

Ziraat Bankası resmi sayfası üzerinden konu ile ilgili yapılan so ndakika açıklamasında evlenecek gençlerin bankada hesap açması gerektiğine yer verildi. Çeyiz hesabı açacak vatandaşlara 3 yıl birikim yapmaları durumunda devlet desteği verileceği açıklandı. Yapılacak devlet desteği ödemesinde başvuru bilgileri şu şekilde:Başvuru şartları nedir?

Çeyiz hesabı başvurusu yapacaklarda aranan başvuru şartları ve başvuru bilgileri şu şekilde:

Devlet katkısı birikim yapılan ödemeye göre değişmektedir; ancak evlilik tarihi itibarıyla ilgili hesaptaki birikimin %25’ini geçemez.
2024 yılı için aylık ödemelere ilişkin alt sınır 999,11 TL, üst sınır 9.991,25 TL’dir. Üç aylık ödemelere ilişkin alt sınır 2.997,37 TL, üst sınır 29.973,89 TL’dir. Açılış esnasında bir defaya mahsus olmak üzere azami 149.869,09 TL’ye kadar para yatırılabilir. Bu tutarlar her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 04.01.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılır.

Düzenli ödemelere ek olarak üst sınırı aşmamak şartıyla istenildiği zaman hesaba para yatırılabilir.

Çeyiz Hesabı yalnızca Türk Lirası cinsinden açılabilir. Ortak hesap olarak açılamaz.
Bir kişi adına birden fazla Çeyiz Hesabı açılamayacak ve hesap başka bir bankaya taşınamayacaktır.
Aylık ödemeli hesaplarda düzenli ödemelerinizi 1 yıl boyunca maksimum 3 kez, 3 aylık ödemeli hesaplarda ise düzenli ödemelerinizi 1 yıl boyunca 1 kez aksatma hakkınız vardır.
Hesap bakiyesini asgari ödeme tutarının altına düşürmemek şartıyla yılda 2 defa birikimden para çekebilme hakkınız vardır.

Yeni Evleneceklere Müjde ! 75 Bin TL Çeyiz Yardımı !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir