Şanlıurfa’da Dolu Felaketi: Fıstık Üreticileri Büyük Zarar Gördü

featured

Şanlıurfa Karaköprü ilçesine bağlı köylerde, öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur ve dolu, fıstık üreticilerine büyük zarar verdi. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yaşanan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, dolu yağışının özellikle Esemkulu, Öğütçü, Korukezen, Yarım Tepe, İsa Ören, Tülmen köylerini ve civarını etkilediğini belirtti.

Çoban, “Yağmurun aniden bastırması ve üst üste gelen dolu yağışı nedeniyle, toplanmış binlerce ton fıstık telef oldu. Tarla yollarının toprak olması nedeniyle çamur ve balçık oluştu; bu nedenle arabalar ilerleyemezken, traktörler bile tarlalardan çıkamadı. Çoğu tarlada çalışan işçiler ve çiftçiler saatlerce mahsur kaldı.” şeklinde konuştu.

Köylüler, mahsullerini kaybeden çiftçilerin yaşadığı zararın boyutuna dikkat çekerek, Tarım Bakanlığı’ndan acil olarak afet bölgesi ilan edilmesini ve zararlarının karşılanmasını talep etti. Özellikle Esemkulu ve Tülmen köylerinde ciddi kayıplar yaşayan üreticiler, devlet desteği bekliyor.

Çiftçiler, tarım ürünlerinin korunması ve gelecek dönemlerde benzer zararların önlenmesi için acil önlemler alınması gerektiğini ifade ettiler.

Şanlıurfa’da Dolu Felaketi: Fıstık Üreticileri Büyük Zarar Gördü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir