JASAT’TAN MİLYONLUK VURGUN’A DARBE

featured

Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi galericiler sitesine giden M.S ve M.A.S isimli şahıslara traktör sattı.
Satıcı Galerici senet imzalamadan verdiği 2 traktör’e peşinat olarak 100 bin TL aldı.
Daha sonra şahıslara ulaşamayınca dolandırıldığını anlayan galerici konuyu hemen emniyete bildirdi.JASAT TİMİ Devreye girerek geniş çaplı soruşturma başlattı.Soruşturma sonucu 1 Milyon değerindeki Traktörler terk edilmiş halde bulundu..Olay ile ilgili açıklama yapan JASAT Timi’nin basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi
“Eyyübiye İlçesinde galeri sahibi Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Oto Galericiler sitesinde faaliyet gösteren bir galeri sahibi Z.D. kendisine ait (2) adet New Holland marka traktörü toplam 1.425.000 TL karşılığında M.S., M.Ç. ve M.A.S. isimli şahıslara karşılığında sözleşme yapmadan güvene dayalı olarak sattığını, 100.000 TL’yi peşin aldığını kalan kısmını 20.10.2022 tarihinde ödenmek üzere anlaştıklarını fakat şahıslara bir daha ulaşamadığını beyan ederek Jandarma birimlerine şikayette bulunmuştur. Söz konusu olay ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri ve Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde; olayın şüphelisi M.Ç. 28.11.2022 tarihinde yakalanmıştır. Jandarma tarafından yapılan güvenlik kamera ve saha araştırmasıyla çalıntı traktörler 02.12.2022 ile 12.12.2022 tarihlerinde Siverek ve Eyyübiye ilçelerinde karayolu kenarına terk edilmiş vaziyette bulunarak C. Savcısının talimatıyla sahibi Z.D. ye teslim edilmiştir.
Olayla ilgili Şanlıurfa C. Başsavcılığınca soruşturma başlatılarak olayın diğer şüphelileri M.S. ve M.A.S.’ı yakalama çalışmaları devam etmektedir.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak, suç ve suçluya yönelik olarak gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yürütülen çalışmaları aralıksız devam etmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

JASAT’TAN MİLYONLUK VURGUN’A DARBE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir